Ketjap rijst met teriyaki kip, mango en komkommer

Dit gerecht eten wij regelmatig. De rijst als basis, maar de “bijgerechten” soms wat anders. De komkommer en mango in dit gerecht wat lichter. En niet te vergeten, gezond omdat je op deze manier toch een hoop groente eet. Ik maak dit ook vaak met doperwten, gehakt of biefstuk etc. Fruit lijkt misschien een rare combinatie in dit gerecht, maar geloof me, het is echt het proberen waard!

Voor dit recept heb ik kippendijen gebruikt. Kippendijen komt uit een vetter deel van de kip en dit proef je. Kippendijen vind ik veel meer smaak hebben dan kipfilet. Je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken.

Wat mij betreft HET ideale doordeweekse recept. Lekker, snel en makkelijk te maken met wat je dan maar ook in huis hebt. Varieer dus met wat je in huis hebt, dan heb je elke keer wat anders. Ook lekker met radijsjes en spitskool.

Wat heb je nodig:

Voor 2 personen

  • 200 gram rijst
  • 300 gram kippendijen
  • 1 rijpe mango
  • pinda’s
  • 1 komkommer
  • 4 el teriyaki saus
  • 2 el ketjap
  • 1 el chilisaus
  • 2 lenteuitjes
  • Snufje zout en peper

 

Hoe maak je het:

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd de kippendijen in stukjes en bak ik een koekenpan goudbruin.
  3. Als de kippendijen goudbruin zijn, voeg je de teriyaki saus toe, zet het vuur laag en laat pruttelen.
  4. Snijd de komkommer in blokjes. Doe ik een schaal en voeg de chilisaus bij de komkommer.
  5. Snijd de mango in blokjes en zet apart.
  6. Rooster de pinda’s kort in een koekenpan.
  7. Snijd de lenteui in dunne ringetjes
  8. Giet de rijst af en verhit een grote koekenpan. Doe de rijst in de koekenpan en laat op hoog vuur het rijst aanbakken. Voeg de lenteui toe en laat kort meebakken.
  9. Voeg als laatste de ketjap toe aan de gebakken rijst.
  10. Nu alles bij elkaar op een bord.

Eet smakelijk!