Hemelse witte chocolade mousse

Eerder ben ik nooit echt een toetjes mens geweest. Ook ijs vind ik niet perse heel lekker. Van roomijs wordt ik zelfs erg misselijk. De man is echter dol op toetjes, vooral met Tiramisu maak ik hem erg blij. Maar om dat nou elke avond op tafel te zetten. Dus sinds wij samen wonen maak ik steeds vaker toetjes. Standaard ligt er altijd wel een pak vla in de koelkast, vooral stoofpeertjes vla en kaneel en appel vla is bij ons favoriet. In het weekend maak ik vaak zelf een toetje. Ondanks dat ik eerder niet echt een toetjesmens was, ben ik wel altijd dol geweest op mousse achtige toetjes. Bavaroise vind ik altijd lekker. Van die (goedkope) kuipjes chocolade mousse word ik ook wel blij.

Sinds ik vaker toetjes maak, heb ik wel geleerd dat mascarpone en slagroom echt een hemelse combinatie is. Op zich is die combinatie al een lekker toetje (ik lik gewoon lekker de kom uit). Deze combinatie kan letterlijk met alles gecombineerd worden. Als ik deze twee in huis heb, kan ik altijd wel wat lekkers maken.

Deze witte chocolade mousse is echt, echt, maar echt ZO lekker!! Heel erg makkelijk en simpel te maken, weinig ingrediĆ«nten. Maar echt, lekker! šŸ™‚ Met dit recept kan je natuurlijk eindeloos variĆ«ren. Voeg fruit toe, chocolade snippers, doe wat koekjes in grove stukken breken en deze mousse er bovenop etc.
Deze moet je gewoon een keer maken.

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je nodig (voor 4 personen);

 • 250 gram mascarpone
 • 250 ml slagroom
 • 1 el poedersuiker
 • 100 gram witte chocolade
 • Snufje zout
 • 1 tl vanille extract

 

Zo maak je het:

 1. Smelt de witte chocolade au baine marie, roer af en toe om. Het smelten gaat sneller als je de chocolade in kleine stukjes breekt/hakt.
 2. Klop de slagroom stijf in een vetvrije kom en zet apart. ( Als je zeker wil weten dat een kom vetvrij is, smeer je deze in met wat citroensap).
 3. Mix de mascarpone met de suiker, zout en vanille extract tot een romig mengsel.
 4. Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mascarpone mengsel en meng tot een glad mengsel.
 5. Voeg als laatste voorzichtig de slagroom toe. Neem hier de tijd voor, hoe rustiger je mengt, hoe meer luchtigheid je houd in het mengsel.
 6. Zet in de koelkast voor minimaal 2 uurtjes om wat op te stijven.

Eet smakelijk!!